top of page
  • Writer's pictureetsgm

АФС Интеркултура Србија - Програм размене

У сарадњи са оганизацијом АФС Интеркултура Србија, наша школа је као домаћин угостила ученицу Мирјам Фумагали (Miriam Fumagalli) из Италије, из места Леко, где похађа школу ,,Graziella Fumagalli'', образовни профил посластичар.


Током свог тромесечног програма размене, Мирјам се налази на образовном профилу кувар у оквиру Економско-трговачке школе. Четири дана седмично прати наставу у школи, док један дан седмично похађа практичну наставу у Млечном ресторану ,,Деликатес Н.Е.”


У среду, 5. октобра 2022. године, у холу наше школе, Мирјам је кроз презентацију представила своју земљу и школу из које долази. Овом догађају присуствовала је још једна ученица из Италије, Викторија, која је у програму размене са Гимназијом ,,Таковски устанак'', затим породица Луковић која је угостила Мирјам, наставнице Марија Вељић и Драгана Стефановић из гимназије, као и група наставника и ученика наше школе. Презентација је била изузетно успешна с обзиром на то да је свим присутним особама пружила прилику да учествују у приближавању две културе, као и размени непроцењивих искустава.

44 views0 comments

Comments


bottom of page