top of page
  • Writer's pictureetsgm

Splet Tech КОНФЕРЕНЦИЈА

Дана 10. октобра 2023. године, Снежана Касаповић Рашић, наставница економске групе предмета и четири ученика трећег разреда (Мина и Матеја Милошевић III1, Илија Зарић и Никола Кушић III3), присуствовали су Splet Tech конференцији, регионалном догађају о иновацијама и иновационом предузетништву. Конференција је одржана у МТС Дворани у Београду.


Представницима наше школе је примат био панел на коме је говорник била Ана Хаџић, пројектна менаџерка и члан Импулс тима, регионалног иновационог стартап центра из Горњег Милановца са којим ЕТШ ,,Књаз Милош" има успешну вишегодишњу сарадњу.


Тема панела на коме је Ана говорила је: Децентрализована подршка - како изгледа иновациони екосистем изван Београда?

Овај панел је дао увид у то како изгледа иновациони екосистем ван главног града, са фокусом на активности и допринос Научно-технолошког парка, као и регионалних иновационих стартап центара у Западној и Југозападној Србији.


Поред Ане, на овом панелу, су учествовали и Мирко Пешић, в.д. директора Научно технолошког парка Чачак, затим Шемсудин Плојовић, пројектни менаџер у Центру НИТ и редован професор на Високој школи за информационе технологије у Београду, као и Филип Илић, startap Community Developer у ICT Hub-у.

 


 

Учесници су имали прилику да слушају о примерима успешних стартапа са простора Западне Србије, као и подршци и ресурсима које ови центри пружају предузетницима и иноваторима.


Поред поменутог панела, присутни су имали прилику да чују бројне излагаче из света иновација који су учествовали на конференцији.


Наставница и ученици вратили су се са пуно позитивних утисака и нових сазнања које су стекли тог дана.



23 views0 comments
bottom of page