top of page
Writer's pictureetsgm

Консалтинг Econoversum - Мирослав Маринковић

На свечаној додели диплома матурантима ЕТШ ,,Књаз Милош”, 18. јуна 2024. године, међу присутнима нашао се и некадашњи ђак генерације школе, а сада успешан предузетник, оснивач и власник фирме за пословни консалтинг Econoversum, Мирослав Маринковић. У знак захвалности Економској школи, која му је утемељила животни пут, одлучио је да награди најуспешније ученике са по двадесет хиљада динара. Како је до свега овога дошло, сам открива:

,,Активности у ЕТШ ,,Књаз Милош” пратим већ неко време и, са задовољством, оцењујем да је много тога постављено на изузетно висок ниво, и да наставници и ученици школе заслужују максималну подршку за реализацију свих активности. Као бивши ученик и ђак генерације, желео сам да одам признање наставничком кадру и ђацима и да наградим најбоље ученике, како бих, на тај начин, подстакао како њих, тако и друге, да наставе са вредним радом и указао да ће исти увек бити додатно вреднован”.

Као неко ко је рођен у овом граду и ко је дубоко везан за њега, верује да подржавање правих вредности, попут ових, помаже промоцији Горњег Милановца, између осталог, и утиче на младе генерације – омладина нашег града се тако усмерава на прави пут – пут школовања, културе, спорта, рада.

Иако је у својој успешној каријери имао прилике да разговара са неким од најеминентнијих стручњака из области економије, како из земље, тако и из региона, затим да презентује пред неколико стотина банкара из читавог света, наступа уживо на телевизији, и ставља потписе на милионске пословне уговоре и пројекте, обраћање генерацији матураната ЕТШ ,,Књаз Милош” носило је са собом посебну тежину и одговорност, пошто је осећао велику обавезу да његове упућене речи допру до њих, да им послуже као савет, а да им уједно употпуне тај, за њих, величанствен дан завршетка средње школе:

,,Средња школа је микрокосмос живота – улазиш у непознато, са екипом коју симболично познајеш, па ти та екипа постане и брат, и сестра, и кум, и пријатељ. Током те четири године, учимо не само школске предмете, већ и непроцењиве животне лекције – важност пријатељства, моћ и потребу прилагођавања, моћ отпорности, страст за успесима, бол пораза. Сва та искуства, сви ти моменти, велики и мали, обликују нас онаквим, какви смо касније током живота.

Драги моји млади суграђани, сада када крећете у ново животно поглавље, позивам вас да сачувате успомене које сте створили унутар зидова дивне ЕТШ ,,Књаз Милош”. Цените сваки смех који сте делили на часовима, екскурзијама, сваку сузу због оцене, или ненамерног коментара другара, или прекора наставника. Цените усмеравања својих наставника. Другарство које сте стекли у средњој школи, васпитање и савети наставника, су нешто највредније што треба да понесете са собом.

Шта год одлучи свако од вас, без обзира на образовање, на даље изборе, на то да ли ће вас пут водити у Америку, Кину, Београд, или Горњи Милановац, будите ту једни за друге. И изнад свега, ви који настављате школовање ван Горњег Милановца, или самостално крећете у нове животне епохе, цените непоколебљиву подршку својих породица и најмилијих.

Наставите даље да будете радознали и верујте у своје способности. Свет је ту да га освојите. Прихватите изазове, искористите прилике, и никада не престаните да учите и радите на себи.

Ваше путовање тек почиње, а ја једва чекам да видим невероватне ствари које ћете постићи.

Хвала на дивној енергији и разговору.”, завршава наш саговорник, Мирослав Маринковић, некадашњи ђак генерације ЕТШ ,,Књаз Милош”.


14 views0 comments

Comentarios


bottom of page