top of page
  • Writer's pictureetsgm

Прва међународна ученичка размена са Турском

Захваљујући организацији АФС Интеркултура Србија, као и помоћи коју је пружила локална самоуправа и челници бројних компанија, Економско-трговачка школа ,,Књаз Милош" реализовала је међународну ученичку размену са елитном школом Ozel Marmara Koleji, у Истанбулу, у Турској, у периоду од 29. новембра до 6. децембра 2022. године.



Група од једанаесторо ученика и троје наставника (Јасмина Вујичић, Драгана Брковић и Јована Срећковић) провела је седам дана на датој размени, током којих су имали организоване активности у оквиру школе (обилазак, презентације, спортске активности и радионице различитих типова), као и обиласке свих већих културно-историјских знаменитости Истанбула. Међу посећеним местима нашли су се: Топкапи палата са Гулхане парком, Аја Софија и Плава џамија, Капали чаршија, Египатски базар, Галата кула, трг Таксим, Долмабахче палата, Миниатурк (макете свих већих знаменитости целе Турске), као и градска четврт Балат. Школа и породице домаћини (код којих су ученици наше школе били смештени) имали су осмишљен програм за своје госте и током слободних дана викенда, како би се што боље приближила култура, обичаји и традиција једне нације.

 

Упућујемо велику захвалност свима који су омогућили остваривање ове међународне ученичке размене, као и посебну захвалност нашим домаћинима у Турској са којима су, како ученици, тако и наставници, изградили пријатељства која ће дуго трајати.

38 views
bottom of page