top of page
  • Writer's pictureetsgm

Обука у Италији за наставнике из Србије

У периоду од 28. априла до 07. маја 2023. године, у месту Пињола, у Италији, одржана је обука за наставнике из Србије, Малте и Италије. Међу осморо наставника из Србије који су учествовали у датој обуци, нашао се и наставник ЕТШ ,,Књаз Милош", Филип Трнавац.


 

Циљ обуке подразумева развијање критичког мишљења ученика кроз четири корака: Осети, Замисли, Уради, Подели, што је основа ,,Design for Change" тј. ,,Design Thinking" концепта. Поред присуства на бројним радионицама, наставници три споменуте земље имали су прилику да се упознају и са локалном културом Пињоле, као и културним наслеђем Италије, посетом Барију, Напуљу и Помпеји.

Обука је одржана у оквиру пројекта Ерасмус+, под називом ,,Empowering Youth Through Design Thinking", а реализовали су је ,,Ministarstvo Gozo” са Малте, ,,World Net” из Италије и омладински центар ,,Vega" из Србије.

„Design for Change” је међународни едукативни програм основан 2009. године у Индији. Данас је присутан у више од 60 земаља широм света са основном идејом да се деци и младима омогући формирање животног става „ЈА МОГУ!” како би били спремни да се суоче са изазовима 21. века.9 views0 comments

Comments


bottom of page